Om Leencentrumnederland.nl goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent met ons cookiebeleid.Akkoord

Home / BKR

BKR

Toetsing
Uw aanvraag wordt vooraf altijd getoetst bij het BKR ( Bureau Krediet Registratie, gevestigd teTiel) of de Duitse organisatie SHUFA. Zoals u waarschijnlijk weet zijn bij deze instanties centraal alle gegevens bekend van mensen met een consumptief krediet of een hypotheek. Aantal en hoogte van de bedragen, uw aflossingsgedrag, enzovoort. Dit ter bescherming van uzelf en de financiële dienstverlener, want niemand is erbij gebaat dat u méér leent dan u redelijkerwijs kunt afbetalen.

Informatiesysteem
De centrale krediet informatiesystemen bevatten alle geldleningen in Nederland en Duitsland. Het gaat om alle leningen, dus niet alleen de probleemgevallen. Overigens wordt circa 95% van alle leningen correct afgelost. Het systeem bewaart de gegevens tot 5 jaar na aflossing.

De kredietverstrekker beslist
BKR/SCHUFA registreert en informeert neutraal, velt zelf geen oordeel over uw kredietaanvraag. Het is te allen tijde de kredietverstrekker die de afweging maakt of een lening verantwoord is. Hierbij gaat het óók om gegevens wat betreft inkomen die niet bij BKR/SCHUFA bekend zijn. Denk hierbij aan woonlasten, energielasten en gezinssituatie.

Klik voor meer informatie over BKR/SCHUFA op de link naar hun website.
www.bkr.nl
www.schufa.de